Konsertväder och Roxette

28 juli, 2015

Som ni säkert inte missat så var ju jag och Tilda på Roxette i förra veckan.

Konsertväder för mig och Tilda är regn, om inte ösregn så åtminstone någon form av nederbörd. Det såg ut att bli likadant den här gången – men något hände.

Från att ha suttit inlindade med tröja på i fleece filtar sprack plötsligt himmelen upp och det blev ljummet. Ståendes i linne kunde vi avnjuta hela Roxette konserten.

Blå himmel – inte konsertväder

  
Egentligen är väl inte varken jag eller Tilda inbitna Roxette Fans, men vi är fans av Per Gessle. Så därför tyckte vi att det vore kul att se Roxette i Halmstad. Det var också en nostalgitripp. För 8 år sedan var vi i Halmstad, vi var 18 år, och hade precis tagit studenten. Vi kände inte varandra så bra – men hade ett Gyllene Tider och Per Gessle intresse gemensamt. Vi bilade ner till Halmstad. Jag hade precis fått körkort. Vi pratade om livet, killar och framtid. Mycket saker började där. Och 8 år senare var vi tillbaka. Marie Fredrikson har gjort en tuff resa – tillbaka från en hjärntumör – starkt kämpat! På 8 år hinner man med lite. En Civilingenjörs examen, killar, vänner, Luleå, Potsdam, Finspång, Bawtry, Söder och Täby. Med det perspektivet var det i ett annat liv vi besökte Halmstad, ändå kändes det som igår.  Ingen trodde att jag och Tilda skulle hålla kontakten efter gymnasiet och här står vi. Allt blir inte som man tänkt sig. Men det kan bli bra ändå! Utan allt som hänt under dess 8 år – både bra och dåliga saker -skulle jag inte vara där jag är idag.

För er som kan en del Roxette – It must have been love, Dressed for success eller Joyride till exempel. Detta är en bra konsert. Det är en hitkavalkad med gamla låtar som till och med två sent födda 80-talister hängde med på. Stämningen var härlig. Gessle var på topp och Marie kämpade på. Nej, det är inte samma gamla Marie Fredriksson, rösten orkar inte hela vägen – men det kan man inte heller förvänta sig med den kroppshyddan hon har nu (inte många kilo), eller sittandes. Marie har alltid varit en grym sångerska, det är hon fortfarande – men om man väntar sig ”same same” blir man besviken. Men jag tycker man ska vara glad att man får höra Roxette igen, det är grymt kämpat att vara tillbaka på scenen och Roxette är ju till mångt och mycket Marie. Roxette spelar i Dalhalla i veckan. Passa på!

  
 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.