Julträning med FMTK – 10 till 80 reps

20 december, 2016

Jul – knäck, pepparkakor och glögg. Absolut. Men också promenader, träning och vitaminer.

Ibland passar helt enkelt ett träningspass hemma bäst. Idag blev det nämligen en oplanerat lång dag. Vi hade tänkt åka tidigt från jobbet och direkt hem och fixa med granen och det nymålade rummet. Istället drog det ut på tiden på jobbet, behövdes uträttas några ärenden i gallerian och snabbhandlingen blev storhandling. Jag hade i förväg insett att thaipasset ikväll nog inte låg så lämpligt i tid, och att man ibland helt enkelt får prioritera bort för att hinna annat.

Så när vi kom hem och hade lastat ut alla mat och prylar ur bilen stod ändå träning på agendan. Inte minst för att det är årets slapp helg som står runt hörnet. Jag har lovat mig själv att i alla fall se till att få till träning och promenader som uppladdning inför julafton. Tråkigt att känna sig som en soffpotatis redan innan julafton har börjat. Så! Idag rev jag av ett pass julträning med FMTK-appen (Försvarsmaktens träningsklubb).

Jag gillar FMTK-appen skarpt då den har korta, långa, tunga och lätta pass. Med löpning, kondition, rörlighet och styrka. En härlig blandning. En stor fördel tycker jag också är att appen på ett bra sätt förklarar övningen, man får se en liten filmsnutt (typ gif-fil) och en berättarröst. Eller en förklarande text om man föredrar det. Perfekt för mig som fortfarande känner mig lite lost bland alla övningsbegrepp. Så länge vi inte pratar jabbar, knän och krokar förstås – för då förstår jag!

Här är jag, lagom glad och svettig efter dryga 30 minuters köttande med passet ”10 till 80 reps”. Helt enkelt precis som det låter. Först 10 burpees med armhävning, sen 20 situps, sen 30, 40, 50 osv upprepningar av olika övningar. Sen en minut vila och tillbaka från 80 höga knän ner till 10 burpees. Man dör, jag lovar!

Julträning med FMTK-appen

Men julträning kändes ändå väldigt bra trots det riktigt jobbiga passet. Devisen för den här julen; Det bästa sättet att inte behöva börja om igen är att aldrig sluta. Och det ligger ju så mycket i det! Jag har haft en körig höst med flytt och mycket på jobbet och inte hunnit med träningen som jag vill. Saknar verkligen thaiboxningen som krympt från tre gånger i veckan till en om ens det. Jag ska verkligen försöka få in dessa pass i vår – mår bra av de. (Tanken var ju att träna på helgen i Strängnäs men den klubben la ner. Typiskt.)

Därför är hemmapass utan redskap perfekt. Bara att slänga fram mattan och kötta. Svettig det kan man bli utan varesig hantlar eller säck. Det lovar jag er.

Har ni en stund över under jul, kör något pass med appen. (Eller bara en vanlig hederlig promenad!) Det mår både kroppen och själen bra av! Julträning till folket.

PS. Vi har klätt granen nu, ni ska få se imorgon! Ds.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.