Jag kan inte förstå varför du bänkar så snett?!

8 februari, 2017

Dagens PT-pass och kommentaren ”jag kan inte förstå varför du bänkar så snett?!” Vi tar det från början.

Här är jag (no kidding!) laddad för PT-pass med bästa Sophia fortfarande iklädd jobbkläder – brukar faktiskt inte träna i kavaj.

Jag kan inte förstå varför du bänkar så snett?!

Efter att ha bytt om till en outfit utan kavaj blev det lite uppvärmning själv på en cross-trainer. Sen var dagens fokus egentligen marklyft. Vi konstaterade med ett garv att jag är ganska bra på att göra fel. Jag gör nämligen fel höftfällning i benpressen, men den skulle vara rätt i marklyften, men där gör jag också fel. Men om jag gjorde tvärt om skulle det bli rätt. Så jag kan alltså, men på fel ställe. Den du!

Ne men jag är ganska övertygad om att det har att göra med att fäll höften” är ett begrepp som fram tills att jag började träna med Sophia typ inte varit begripligt för mig. Jag har liksom inte lyckats skapa någon rörlighet i höftbenen och bäckenet utan alltid typ böjt ryggen eller benen. Så det är som ett helt rörelseregister som jag aldrig använt. Måste säga att det inte är helt lätt! Sådär snart 30 år försent liksom. Jaja, bättre sent än aldrig heter det ju.

Men, trots inte allt för snygga, men ändå betydligt bättre marklyft än tidigare så avslutade jag seten med att dra upp 90kg i marklyft. Inte fyskam ändå! Med lite teknik så ska det nog gå att kötta på 100kg och förhoppningsvis mer därtill. Det vore ju coolt!

Så efter att ha lämnat marklyften gick vi över till bänkpress. Där fick jag utan några instruktioner göra en del rep själv. Sophia var mycket nöjd med mig och om tekniken är bristfällig i marklyft och benböj så är den desto bättre i bänkpress. Men, det var ju en liten detalj. När vi började hänga på lite mer ordentliga tyngder så utbrister PT:n ”Jag kan inte förstå varför du bänkar så snett?! Du håller ju greppet rakt och mitten på stången är också rakt ovanför bröstet!” En kort fundering senare säger jag Öhm, thaiboxningssyndrom kanske?  Stancen är ju trots allt precis så – sne. Med vänster hand längre fram och höger arm närmare. Vi konstaterade att jo, det var nog mycket möjligt att det var orsaken. Life as a boxer!  Snappade Camilla ovanstående och fick det supportande svaret kommer du ihåg när jag envisades att stå i stance på surfingbrädan? Jag kommer ihåg! Det var kul!

Men förutom att det inte var helt rakt så är ändå bänkpress det jag tycker är roligast och som går bäst! Om vi pratar basövningar på gymmet. Lyckades trycka upp 50kg! Jag är nöjd!

Sen blev det storhandling och kylskåpet är nu återigen uppladdat med grönsaker för ett mindre regemente. Om det är något jag blivit bättre på de senaste åren så är det just att ha med det gröna till varje måltid. Och nu, med smoothie till frukost så har jag även prickat in frukosten.

Handlar du mycket grönt och frukt? Vad är i så fall favoriten – vad har du alltid i kylskåpet (eller panikar lite smått när det är slut)?

3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.