Hårtbröd med avokado och härligt glassig smoothie

5 februari, 2017

Okej, det här hade väl varit perfekt som ett ”brunch inspo-inlägg” klockan sju i morse. Men… alla här inne vet ju att det inte riktigt är så jag jobbar. Tur är det då att det går utmärkt att käka hårtbröd med avokade och den härligt glassiga smoothien typ exakt när som helst.

Så jag slänger upp den nu istället. För er som i alla fall tycker att det nog lämpar sig bäst för frukost så är det perfekt att inleda veckan med en riktig go’ frukost. Som dessutom är ganska snabb och nyttig. Nu när vi är inne i Vabruari är det ju läge att fylla på alla vitamindepåer som vi har. Inte minst ni som är småbarnsföräldrar!

Avokadomackan, 2016 års mest hypade macka och förr eller senare var jag ju tvungen att pröva den. (Som jag skrev om här.) Man kan faktiskt säga att jag har fastnat. Den är fantastisk god, till och med när avokadon inte är sådär optimalt mjuk som man önskar. Och med tanke på hur ofta avokadon inte är som man önskar så är det en perfekt macka.

Själv tycker jag den är godast med hårt surdegsbröd. Blir en prefekt kontrast mellan det hårda och det mjuka. Sen toppad med Limesalt för en perfekt finish!

Hårtbröd med avokado och härligt glassig smoothie

Sen till det blev det en perfekt smoothiebowl – den andra hypen under 2016. Bowls av alla möjliga sorter, var ju grejen! Varför var den perfekt då? Jo, för att den blev alldeles glassig och god. Hade haft ananas och mango i frysen ett bra tag, men kommer aldrig på i tid att jag ska ta ut och tina de. Bitarna är lite för stora för att kunna köra i mixern helt frysta. Men igår så. De fick tina ett tag och sen mixade jag de med kvarg och lite yoghurt. Riktigt, riktigt krämig konsistens och grym smak! Toppat med lite kokos, chia, kakaonibs och pumpafrön så blev det inte sämre.

Untitled

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.