Garde du Nord och kaffe

23 maj, 2015

Tänkte ju avsluta den här resan med en croissant! Men de var slut och det blev en vaniljmunk – skulle ha hoppat över den helt, var inte ens god! Men kaffe var gott. Sitter här just nu och känner mig sådär ”äcklig” som man gör när man rest länge. Längtar efter att duscha ikväll! Har gått 1,5mil i Paris idag med – stackars mina fötter (har converse med extra sulor då det var vad som fick plats i bagaget – tips ta riktigt bekväma skor till Paris om du planerar att gå mycket!) och sedan var det sjukt varmt på metron och en fågel sket mig i huvudet under dagen (sådan tur var bara väääldigt lite men still – bläää) så dusch nästa please! Servicen här var kass med, jobbar man med service yrken måste man vara trevlig mot kunderna så enkelt är det – alla har dåliga dagar – det är inte mitt problem! Men resten av dagen har varit toppen :)

 
Käkade god fransk frukost imorse med! Blev proppmätt – jag behöver verkligen det där sparringpasset imorgon – aj mina fötter ;)
Sen checkade jag ut, lämnade väskan på hotellet och gick till center Pompidou och sen vidare till Notre Dame. 

   
 Gick även in i kyrkan- jättefin och så lugnt trots så mycket människor. Jag som inte ens är det minsta kyrklig tyckte det var riktigt mysigt! Sen blev det vidare över Pont Neuf, via starbucks och längs de riktiga lyxgatorna ända bort till Champs Elysee. 

  
Lyckades så klart missa den viktigaste biten av Champs ellysee här om dagen så bara att vandra tillbaka. Här fanns alla stora butiker, både lyx, HM och sportaffärer. Shoppade en ny ”gå ut och gå T-shirt och en sport-bh på Nike. Har ju letat sport-bh hur länge som helst, denna är bara medium support men tänkte att den kan vara bra att ha när man får promenader etc. De vita hemma börjar bli sådär fräscha med. Så nu blev det en svart! Man vet att man är i lyxområdena när paret framför (med Louis Vuitton väska) shoppar 3 påsar normalprisade Nike kläder +skor och landar på den nätta summan på 15 000 SEK – hoppas de tränar mycket!! 

Sen blev det tillbaka till hotellet och den fina salladen ni såg innan! Nu sitter jag som sagt på flygplatsen. Lyckades ta mig hit utan problem via RER – blå linje- och från plattform 43. Läste på resias blogg att de skyltade om Charles du Gaulle för hur mycket pengar som helst för några år sedan, och gäller nog även tågstationerna. Nu tycker jag inte att de är speciellt mycket sämre än någon annan stor flygplats eller järnväg. Så inga problem – finns en disk att köpa biljetter i på Garde du Nord så man slipper veta vad som ska tryckas in i automaten. Hade gått om tid så orkade inte krångla. 

Nu har jag även införskaffat en Cosmoplitan och Harry Potter på franska. Ska se om jag kan få någon ordning på språket igen…

Mer bilder kommer sen – internet uppkopplingen är kass!

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.