Frukost boost – röd smoothie

14 mars, 2017

Frukost boost - röd smoothie

Kände att den här morgonen behövde en riktig frukost boost. Men vitaminer och nyttigheter för att skrämma bort det här elaka förkylningsviruset som verkar bestämt sig för att slå rot. Annars fungerar en röd smoothie alldeles utmärkt vilken dag som helst!

Efter att ha levt på gröt och yoghurt, och kvarg i tallrik de senaste åren så innebar flytten nya frukost rutiner. Nämligen smoothie i veckorna. Ett superbra tillfälle att trycka ner massa nyttigheter som man annars inte får för sig att äta till frukost, i en smoothie som ändå är lockande (för det mesta i alla fall). Senaste veckan har det blivit massa spenat, morötter och ingefära. Annars brukar grönkål eller svartkål åka ner och ibland lite broccoli, men det ger lätt grässmak till smoothien. Summan av kardemumman är egentligen att det går att mixa ned det mesta – men det behöver blandas ut med andra grejer för att inte smaka bara gräsmatta.

Imorse blev det en lite vänligare smoothie, men mindre gröna bland och dessutom lyxen att serveras i tallrik och pimpas med lite toppings. En så kallad smoothie-bowl.

Frukost boost – röd smoothie bowl

Vad du ska stoppa i mixern:

  • En banan
  • En näve frysta lingon
  • En näve frysta hallon
  • En banan
  • Två centimeter ingefära i bitar
  • (Mild yoghurt efter smak)

Frukost boost - röd smoothie

 

Sen är det bara att mixa ihop till en härlig smoothie. Jag tycker att yoghurt ger lite lenare, krämigare smak och var sugen på det i morse. Men det går bra utan yoghurt också, vill du ha den lite tunnare då kan någon växtbaserad mjölk eller vatten vara ett alternativ.
Frukost boost - röd smoothie

Har du en lugn morgon, häll upp allting i en tallrik och toppa med goda saker. Som kokosflakes och pumpafrön till exempel, och några hela lingon eller hallon. Eller lite müsli över för att få den lite matigare.

Frukost boost - röd smoothie

Gillar verkligen smaken av lingon i smoothies, ger en så god syrlig smak och kompar bananen riktigt bra.

Perfekt – frukost planerna klara för imorgon!

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.