Ett intervallpass

22 juni, 2015

#30dagaijuni

Jag har försökt lägga in lite intervallpass senaste året. Jag är fortfarande dålig på det – men det tar sig. Backträningen förra veckan får väl räknas!

   

Men som intervallpass så tror jag faktiskt att jag bjussar på sambons löp-intervall-pass. Kan kombineras lite olika med (4+4)x8 är det enklaste. Börja med att gå i PW tempo i 4minuter – sen 4minuter fullfart framåt (i en takt som du känner att du orkar hålla 7gånger till) sen upprepar man alltså detta 8 gånger. Detta intervallpass lämpar sig bra om du springer på nya ställen eller vägar där du måste vända och springs samma väg tillbaka. Första vändan sätter du ett tempo och det gäller ju att kunna hålla detta även tillbaka om du vill vara tillbaka hemma efter de 64minuter som passet är. Och man får lite känsla på vägen vart man var när man sprang åt andra hållet. Detta pass passar utmärkt i vår sommarstuga där man bara kan springa ut till stora vägen ca 5km och tillbaka. Detta var för övrigt torsdagens pass. Bättre tid än förra året! (Alltså jag kom längre på första 4 intervallen).

Intervallpass är jobbigt – men också skönt då man kan räkna ner tills det ”är slut”. Men jag tycker att det är lite jobbigt att man aldrig hittar rytmen och en jämn takt. Däremot är det super att blanda passen! Så det är en rekommendation från mig – pröva!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.