En träningsform jag älskar

20 juni, 2015

#30dagarijuni

Muay Thai – Thaiboxning – I love it!

Det är egentligen inte svårare än så!

Det är den träningsform som jag verkligen fastnat för. Att Combat Academy dessutom är ett härligt gäng människor gör inte saken sämre. Att träna är att umgås med sina kompisar – jag har aldrig förstått det förut, jag förstår det nu! Tack thaiboxningen för det.

Som träningsform är det perfekt – man blir sjukt svettig sådär så att man inte kan tveka på att man tränat ordentligt. Det är lagom mycket nya rörelser och hjärngympa – slag,sparkar, knän och armbågar that’s it. Varav armbågarna i princip aldrig är tillåtna. Thaiboxning ger mig den där adrenalinkicken som jag insett att jag har en sådan hat-kärlek till. Den gör mig nervös innan, men jag övervinner det och kicken gör att jag gör det igen och igen – thaiboxning är en sådan sak. Ingen älskar att bli slagen i ansiktet – det är normalt – allt annat är inte normalt. Det är en ständig mental närvaro för att lära sig hantera det och vara cool fast någon slår på en. Det är häftigt. Och det är så mycket psyke och mental träning – och så mycket fysiskt. En härlig blandning som man kan förfina i oändlighet. Jag har inte ens kommit över att sätta allting snyggt än – jag och min stelhet kämpar på. Kondisen med, tror aldrig man kan få tillräckligt bra kondis för thaiboxning – det kan vara sjukt jobbigt om man vill. Och är man riktigt duktig vet man var man kan hushålla på krafterna, är man inte det är det ännu jobbigare. Det är bara att kämpa på.

Thaiboxning – Muay Thai, en träningsform jag älskar!

   
      

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.