Över en mörk Ölandsbro

17 juli, 2016

Jag har aldrig riktigt varit invaggad i den där svenska sommarstandarden som innebär att man åker till Öland varje år. Sen träffade jag Daniel och hade genast kommit med i ”ölandssvängen”. Daniels föräldrar har ett alldeles förtjusande litet hus i Löttorp. Nära turisterna, men ändå långt ifrån. Jag har som sagt tidigare inte riktigt fattat grejen med Öland. Men det är verkligen en mysig ö. En klassik svensk sommaridyll. Men tack, jag slipper gärna de skrikande ungarna på Böda. Stanna en stund för en glass eller på sin höjd en runda minigolf kan vara okej, eller till och med höja känslan av svensk sommar en bit. Men att bo tillsammans med hela Sveriges husvagnselite hoppar jag gärna över tack.

I vart fall så kommer alla goda ting till sin ände – även denna gång. Varje år säger vi att vi ska vara längre på Öland sommaren efter, varje år blir det inte så. I år kunde Daniel bara ta en vecka semester på sommaren, så den spenderades till största delen på Öland. Nu är det tillbaka till verkligheten för honom, medans jag får njuta av ytterligare ett par veckors semester. Känner fortfarande mig inte i semestermood. Det är svårt när det är träningsläger, hus-fix och Öland på mer eller mindre en och samma gång. Det är härligt, och jag har latat mig, har bara inte fått in lunken ännu. För mycket to-do’s att göra. Men köper man hus så gör man. Det är i alla fall väldigt trevligt att kunna grilla på sin uteplats.

Åter till Öland, igår var det alltså dags att bege sig hemåt igen. Första dagen i onsdags bjöd på soligt och badvänligt väder, men då hade vi andra planer och det blev inte riktigt av. Sen var vädret helt okej, men inte badväder resten av veckan. Men lördag förmiddag visade sig Öland från en lite blåsig, men väldigt solig sida, så vi bestämde oss för att bada på Sandbybadet. Vilket då som det sig bör i familjen Eriks(s)on innebär att jag tjatar på Daniel att bada och han tjatar på mig om att det är kallt och att jag sedan badar själv och tjatar på honom att han är en fegis. Så även denna gång.

Sen städade vi stugan och gav oss iväg hemåt medans molnen hopade sig på himlen och badvädret gick upp i rök.

Över en mörk ölandsbro

Över en mörk ölandsbro

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.