Diskussioner om Life Design

14 januari, 2017

Den här långhelgen i Åre är så inspirerande. Jag hänger med ett gäng grymt drivna tjejer med entreprenörsdriv i ådrorna och ett jädrar anamma i fingrarna. Diskussionerna går högt och lågt. Allt de inte är – är ytliga. Man kan tro det när det är ett gäng bloggare. Men glöm fjortonåriga wannabes, influencers är up and coming och tjejerna leder branschen.

Diskussioner om Life Design - Grow Åre
En av dagens diskussioner hade jag med Maria (Made by Mary) under middagen, där vi bland annat diskuterade Life Design. Antingen har du stenkoll på begreppet, eller så är det kanske nytt för dig? Oavsett så är det ganska enkelt – i alla fall rent teoretiskt. Det handlar om precis det begreppet säger – livsdesign, att designa sitt liv. Att göra det man vill.

Jag sprang på det här begreppet för inte allt för länge sedan och fastnade vid det. Så när det nu under konferensen och specifikt ikväll kommit på tal så har det liksom hookat fast mig. För tyvärr måste jag nog säga, så tror jag många av oss hamnat där vi är idag på grund av andras drömmar, normer och saker man borde göra. Det är nog långt i från alla gånger det verkligen varit vi själva som tagit medvetna beslut. Eller jo, medvetna har de nog varit med en tanke på att vi är påväg åt rätt håll. Problemet är bara att det är själva hållet som vi är påväg åt som vi liksom missat att kalibrera.

Maria är ett grymt exempel på där yttre omständigheter skapade ett uppvaknande och hon skapade ett nytt liv för sig själv. Det intressanta med Life Design enligt mig är att yttre omständigheter och extrema händelser inte ska behöva ske för att man ska skapa sig det liv man vill ha. Life Design handlar alltså om att leva det liv som gör en lycklig. Som sagt enkelt i teorin, inte fullt så enkelt i verkligheten.

Det är inte heller något begrepp som jag tänker försöka reda ut såhär en lördagskväll. Men jag vill skicka med dig tanken. Om du släpper alla måste, borde och förväntas hur skulle du leva ditt liv då?

Diskussioner om Life Design - Livsdesign
Det andra sättet att se det är: Om du hade 1 miljard – var skulle du göra då? Kan du kanske göra delar av det idag. Om du vill resa mer, måla mer eller sy mer. Men gör det då! Börja skapa din Life Design – gör mer av det du vill göra och mindre av det du inte vill göra. Små steg åt rätt håll varje dag gör stora skillnader i längden.

Vad ska du och jag göra imorgon för att börja designa våra liv precis så som vi vill ha de?

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.