Borgholm och pizza

15 juli, 2016

Igår var vädret inte på topp, uppehåll, men inte badväder så vi gav oss in till Borgholm. En till av våra stående traditioner när vi är här på Öland. Påväg in informerades vi av skyltarna längs vägen att det var Viktoriadagen och jag förutsatte att dagen skulle kantas av diverse kaos då så många människor besöker den. Men icke! 


Visst var det mycket folk inne i Borgholm och många jippon. Men inga problem att få en parkeringsplats, ta sig fram eller hitta någonstans att äta.

Trots att det inte var så varmt var varken jag eller Daniel speciellt hungriga (lunchtider uppåt väggarna kan ju var en anledning) men vi bestämde oss för att pröva lycka på Pizzabutiken som låg trevligt mitt inne i stan. Efter värsta beslutsångesten (fanns många goda pizzor) blev det tillsist en 4 årstider.


Stort plus för att den hade pizzakrydda, något som var standard i hörnet på pizzakartongerna när jag var liten, men som sedan sparats in och försvunnit. Pizzan var faktiskt riktigt, riktigt god, inte för tunn, inte för tjock, lagom mycket fyllning, lite mer ost och inte för rinnig. Och för varm när den kom ut från ugnen – när händer det liksom.

Sen gick vi runt mer inne i stan för att röra oss lite efter den bastanta måltiden, innan vi bestämde oss för att åka tillbaka till stugan. Där blev det kvällspromenad ner till vattnet, lite tomt utan Zammy, men skönt ändå.

När vi kom hem tyckte jag att det var hög tid att inviga semestern med lite rosé. (Ja alltså semester har jag ju haft ett tag, men inte druckit rosé som hör sommaren till). Så skål för det och trevlig fredag!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.