Bokrean 2017 – vad jag läser i vår

5 mars, 2017

Böcker – en skatt som jag fått med mig sen jag var liten. Välja böcker på biblioteket. Läsa böcker med mamma. Läsa böcker i skuggan på landet. Försöka läsa böcker med solglasögon och trötta ögon i sängen. Kommer också så väl ihåg Lovisas bokhög hemma vid soffan.

Mer nyligen kommer jag ihåg England. Hur man under ett halvår då och då faktiskt känner sig rätt ensam. Speciellt när man har en helg att spendera och inget direkt vettigt att göra. Hur jag, när ingen alls väntade på mig, kunde förlora mig själv långa stunder inne på bokhandlarna. Läsandes på diverse konvolut. Fantiserande om nya läsäventyr och det engelska språket. Välja böcker kan vara bland de enda gångerna som jag faktiskt omfamnar beslutsångesten. Känslan av att leta efter den där perfekta boken.

Eller känslan här hemma när jag tittar upp från bokhyllan nu, in i två ganska fulla bohyllor – fast jag inte skulle köpa så mycket böcker. Böcker är glädje. En av de få stunderna när man riktigt kan försvinna bort och fastna i någon intressant text.

Så – jag har fyllt på bokförrådet med lite böcker från årets bokrea. För att det är den enda rean som liksom för en riktig charm med sig fortfarande, i vårt överflöd av olika reor var och varannan vecka. Men bokrean, den vill jag fortfarande gärna handla lite böcker på. Om inte annat för att det är en bra ursäkt för att få shoppa loss lite, eller hur!

Bokrean 2017 - vad jag läser i vår

Bokrean 2017 – vad jag läser i vår:

  • Det handlar om dig – Sandra Bejier
  • Tid – Alex Schulman och Sigge Eklund
  • Made by Marys Gröna frukost – Maria Strömberg Bååth
  • Säker Stil – Ebba K von Sydow & Emilia de Poret
  • Öppet Vatten – Mikael Rosen

Det handlar om dig är alltså Sandra Bejiers debutroman som väl egentligen är en tonårsskildring, men som har fått väldigt bra kritik och nu fanns till väldigt bra pris. Passar på!

Tid – ja den undrar vi ju alla vart den tar vägen. Har också nämnts i diverse sammanhang och reflekterar kring just det där med tid.

Made by Marys gröna frukost – Träffade härliga Maria på Winter Workationen i Åre i Januari och blev inspirerad av hennes tankar kring vegetarisk mat och livet överlag. Hade tänkt köpa mig den här boken oavsett så blev väldigt glad när jag stötte på den på bokrean. Gröna frukostar 2017 – here we go.

Säker stil – …hade ju inte varit helt fel. En bok om hur varje kvinna borde ha sin egen uniform. Att hitta den ”perfekta garderoben” eller i alla fall så nära det går. Inspiration kring att investera i rätt kläder och kanske rensa den där garderoben framöver. (Nu börjar det förresten lika någonting med vår garderob i sovrummet!)

Öppet Vatten – Köpte ju en våtdräkt i somras och simmade öppet vatten här nedanför huset några gånger innan det blev höst. (Har jag förresten sagt att jag älskar att ha vattnet runt hörnet… *blink*) Såg den här boken någonstans i höstas och blev peppad på att lära mig simma öppet vatten ordentligt. Vad man skriver i en fem centimeters tjock bok om simning i öppet vatten, ja det återstår att se!

Har du själv handlat några böcker på bokrean, eller på sista tiden rent allmänt? Några tips? Vilken bok får man inte missa?

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.