Blåsigt värre på Strömstad spa

10 mars, 2020
Kvinna som pekar ut över vatten

Hur hamnade jag just på Strömstad spa?

Jo, paketet som öppnades i December bestod av en bild på en stad och en elkontakt. God Jul liksom. Det hela var på samma tema som resten av paketen under granen och var helt enkelt en rebus. El-stad undrade jag förvånat? Va? Tills jag klurade vidare och utbrast ska vi till Strömstad? Och jo, det skulle vi.

Något mer fick jag inte veta. Det har också varit en röd tråd de senaste födelsedagarna och jularna – paket med oklar leverans så att säga. En överraskning. Det är ju alltid roligt, så länge jag har hyfsad koll på läget!

Packa badkläder så drar vi till Strömstad

Dagarna innan vi satte oss i bilen för att rulla mot Strömstad fick jag informationen om att packa ned badkläder. Vanligtvis inkluderar våra resor diverse äventyr med allt från bodyflight till bankörning så jag började undra om det var något isbadsprojekt på gång. (Så här i efterhand borde det varit uteslutet med tanke på min badkruka till sambo…) Koster ligger ju nära Strömstad! Kanske skulle vi på något äventyr dit? Strömstad är ju inte direkt runt hörnet från Strängnäs…

Strömstad spa – sveriges bästa spa?

Min andra misstanke, nämligen att vi skulle på något slags spa – visade sig vara mer korrekt. Efter en blåsig, regnig och mörk bilresa med pitstop på O’learys i Karlskoga, där de inte hade någon brådska med maten rullade vi in mot en vackert upplyst fasad och en fin arkitektur närmare 01.00 på fredag kväll. Den norska receptionisten såg trött ut när han utan någon närmare förklaring om vart rummen låg eller var det serverades frukost skickade iväg oss mot sängen.

När vi öppnade dörren till rummet möttes vi av ett stort kök, en soffgrupp, en stor balkong och ett separat sovrum med fin utsikt över små sjöbodsliknande hus och marinan. Men jag undrade fortfarande, varför just Strömstad spa? Jo, min kära sambo hade googlat Sveriges bästa spa och bland de som vi inte hade besökt låg Strömstad Spa högst upp på listan. Så därför blev det dit vi åkte. Kärleksfullt!

Blåsig promenad och väderomslag

Daniel hade varit klok nog att boka en spatid vid 15.00 (på lördagar var man tvungen att boka en 2 timmars slot för att inte behöva trängas med allt för många) vilket gjorde att vi efter en mysig, fräsch och god hotellfrukost kunde ta en långpromenad in till Strömstad. Strömstad Spa ligger precis utanför och i vanliga fall kan man ta en linfärja över vilket gör att det säkert inte är mer än 20 minuters promenad in till city. Men på grund av blåsten… ja det blåste nästan storm, så var linfärjan avstängd. Så det blev att gå runt viken och promenaden blev dubbelt så lång.

Det blåste så mycket att min vanligtvis rätt stabila mössa höll på att blåsa all världens väg och jag fick dra luvtröjans luva ovanpå den för att den skulle sitta fast. Kanske inte mitt vackraste ögonblick men funktionen först när öronen värker.

Som ni ser på bilden är himlen helt blå trots blåsten. Det var så skönt att få gå en sväng i solljus efter en lång vinter. Inne i stan blev det lunchfika på ett mysigt café tillsammans med resten av Strömstad (kändes det som). På vägen tillbaka någon timme senare bestämde sig dock västkusten för att visa oss att snabba väderomslag är grejen. Från en blå himmel med mörka moln på avstånd förändrades vädret snabbt till ösregn, hagel och fortsatt piskande blåst. Såklart var vi då halvvägs tillbaka till hotellet utan någonstans att ta skydd – så det blev helt enkelt till att torka dunjackan med hårfönen lite senare. Det gäller ju att lösa problemen liksom! Men när vi hade bara några hundra meter kvar till hotellet, då slutade det såklart att regna. Såklart.

Spa för rastlösa och tapas

Väl tillbaka på rummet bytte vi om från blöta byxor till morgonrock och badkläder och rörde oss ned mot spat. Där var det barnfritt och lugnt när vi kom ner. Successivt fylldes det på med människor och den där utomhusbubbelpoolen som vi tänkte pröva var konstant full. Den stora poolen med fin utsikt över marinan, lagom varmt vatten, bubblande luftpelare och vattenfall var perfekt för att slippa sitta helt still.

Still satt vi däremot på övervåningen i fåtöljer upphängda i taket, sippandes på ett glas bubbel och kikade ut över det blåsiga havet. Sen kröp vi ner i en varm bubbelpool, prövad duschen som mest påminde om en biltvätt (fast skön), badade ångbastu, gick i kneippbad, tog en kalldusch, masserade kroppen med krossad is och badade lite mer bastu. Totalt fanns det 3 jacuzzis var av en utomhus, ett varmt bad, en stor pool och flera olika bastun. Ett fint spa helt enkelt. Men ni får tänka er in i hur det såg ut själva då det var mobilförbud. Ganska skönt faktiskt.

Efter de två timmar som var bokade för oss var två rastlösa själar mer än nöjda med spaandet. Efter att ha fixat till oss på rummet bestämde vi oss för ännu en promenad in till Strömstad för att äta middag. Efter att den restaurang vi siktat in oss på var fullbokad hamnade vi på en Tapas restaurang. Så här i efterhand är jag väldigt glad för att den andra restaurangen var full för den här var riktigt bra!

Inte minst efterrätten <3

Maräng med lakritssmak och bär

Sen bjöd kvällen på drinkar i hotellbaren på Strömstad spa.

Söndagen startades med sovmorgon och sen fiskspa – men det tar vi en annan gång!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.