Att lyssna på kroppen

5 december, 2016

Att lyssna på kroppen, är inte det någon slags devis som muttras bland hälsonissar och måbra-människor? Må så vara, men de har nog en poäng. Balansen, lyssna på kroppen och göra hälsosamma val på pappret -så jävla enkelt. I verkligheten – not so much!

Tanke idag var ju att jag just nu skulle sitta på en bar i gamla stan och hänga med kollegorna. För att snart traska vidare till Gamla Riksarkiven för en delikat julmiddag. Jag hade verkligen sett fram emot detta. Men, som vi konstaterat förut. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Hade redan i lördags ont i magen när jag skulle sova, men funderade väl inte så mycket mer på det. Gick aldrig riktigt över under söndagen, men var mest bara irriterande och trodde det mer var någon tjejgrej. Sen igår kväll när jag skulle sova så blev det liksom inte bättre utan vaknade flera gånger under natten med liksom kramp i magen. Sjukt osoft. Lagom trött pallrade jag mig i alla fall upp vid 6, värmde en liten tallrik gröt och petade i mig. Satte på mig skjorta och jobbgrejer och insåg sen att nej jag pallar inte en hel dag på jobbet med ont i magen och dessutom en kväll med julbord.

Jag tänkte att för en gångs skull ska jag faktiskt lyssna på kroppen. Efter att ha gått flera mil i Berlin med en förkylning som sedan eskalerade och som jag sedan kämpade mig igenom en hel mötes vecka med, så var det kanske dags att ge kroppen lite vila. Så jag plockade av allting igen och kröp ned under täcket med kudden på magen och vaknade 7 timmar senare. Well – jag verkade ju åtminstone behöva lite mer sömn.

Resten av dagen har jag spenderat i soffan med julkalendern och ett avsnitt Så Mycket Bättre. Med tanke på hypen kring Så Mycket Bättre och att det varje år dyker upp ett gäng bra låtar därifrån så tyckte jag det var dags att själv se på programmet. Det var bra! Jag passade även på att ta en promenad och få lite frisk luft. Jag tror det är viktigt även om man är sjuk, kroppen mår inte bra av att vara helt stilla. Om det nu inte är så att man har 40 graders feber och knappt orkar ta sig ner från sängen, då är det en annan fråga.

Eftersom jag bara sov till klockan 13 idag så är det väl dags att sova igen! Jag fortsätter och lyssna på kroppen som säger att den är trött. Lyssnar du på vad din kropp vill?

Att lyssna på kroppen

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.