Löttorp – Borgholm tur och retur på ölandsleden

10 augusti, 2017

När min mamma sa ska vi cykla en sväng när jag var liten, suckade jag djupt och kanske följde med för att förtjäna en glass senare eller för att jag suttit böjd över en bok resten av dagen (det var väl inte helt ovanligt).

När Daniel säger ska vi cykla till Borgholm så frågar jag lite försiktigt om jag verkligen kommer palla det efter måndagens cykeltur till Norra Udden. Han svarar att det är klart och vi kan ta många raster.

Av någon outgrundlig anledning lyssnar jag på honom och befann mig idag, trots en ömmande rumpa, på cykelsadeln igen vid 11 snåret.

Löttorp - Borgholm tur och retur på ölandsleden

Planen var Löttorp till Borgholm och vi hade spanat in vägen längs med havet. Som sedan visade sig vara Ölandsleden. Så nu har vi i princip cyklat ölandsleden från Borgholm upp till Norra Udden och tillbaka ned till Löttorp på andra sidan, under den här veckan. Men idag stod som sagt bara ettappen Löttorp – Borgholm på agendan.

Efter att ha skakat halvt sönder på extremt tvätt-brädsaktiga grusvägar första milen så blev det sedan bättre. Men vi befann oss i en jädrans motvind och det var inte en lätt cykeltur. Så när vi äntligen kom till Köpingsvik cravade jag en glass och gav vika för det. Piggelin och påfyllning med en flaska Loka efter cirka 4 mil cykling. Så värt.

Löttorp - Borgholm tur och retur på ölandsleden

Jag och Daniel har skaffat oss en (okej, många) traditioner här nere när vi är på besök. Ofta förknippade med något ätbart. Bland annat att käka Pizza på Pizzabutiken i Borgholm. Riktigt fin pizza! Efter en hel förmiddag på cykel var det så gott med lite mat i magen. Men cyklingen till trots fick jag inte i mig hela pizzan, och det får faktiskt anses ovanligt för att vara mig. Så mätt blir du om du stannar här. 4 årstider med handskalade räkor var fint, det enda som saknades var kronärtskockan. Löttorp - Borgholm tur och retur på ölandsleden

Sedan strosade vi runt i Borgholm och vilade oss både från cykling och pizza-ätande. En paus längst ute på piren i hamnen, och en i skuggan under ett stort äppelträd.

Vad som inte fastnade på bild var dagens andra glass – given när man är i Borgholm. Det är nämligen hemgjord Ölandsglass som du hittar precis vid torget. Kulor med Champagne-sorbet, Kokos och Rom-russin hittade plats bland pizzan och piggelinen i magen. Löttorp - Borgholm tur och retur på ölandsleden

Sen var det dags att bege sig hemåt. Vinden hade lugnat sig men solen lyst fortfarande vackert längs med havet. Utan motvinden och med en drös energi i kroppen kändes hemvägen så mycket enklare. Vi trampade på 30 minuter i stöten, och rastade i 10, precis som på nedvägen. Men denna gång. Trots 4,5 mil i bagaget, så kom vi hem nästan 40 minuter snabbare än på ditvägen.
Löttorp - Borgholm tur och retur på ölandsleden

Väl hemma blev det 39 minuter Yoga – dag 24 av 30 days of Yoga. Snart är jag klar! Trots 9 mil cyklande så är Yogan riktigt skön, för stretchingen behövs. Garanterat!

Jag har njutit av dagen, solen och sällskapet och tänkt på att man inte ska ta saker förgivet! Jag tänker att istället för att må dåligt över saker som händer i livet, ditt eget och andras, så är du skyldig att ta vara på bra dagar och spara på ögonblicken. De kan behövas en annan gång när livet inte ter sig lika lätt!

0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mountainbike-premiär på Öland - DaysbyJuDaysbyJu 21 maj, 2018 at 22:54

    […] Hela cyklandet började egentligen ordentligt på Öland för några somrar sedan. Av en slump. Sen har det blivit tradition. Löttorp –  Byxelkrok -Långe Erik – Böda – Löttorp. Sommarens alltid givna cykelrutt. (Som i somras också utökades till Löttorp – Borgholm -Löttorp). […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.