2 mil och hamburgare

22 maj, 2015

Dagens plan var sevärdheter i Paris – måste säga att jag lyckades ganska bra!

Vid 12-tiden gav jag mig ut på Paris gator och gick via Gard du Nord (nu vet jag var det är till imorgon!) gick jag till Sacré – Cœur, kollade in kyrkan och vandrade vidare i Montmartre. Traskade sedan vidare mot L’arc de triomphe och hittade en park på vägen där jag tänkte käka lunch, men just då fanns inget bra ställe. 

 
Blev efter ett tag riktigt hungrig och orkeslös och kände att det var dags att ta första bästa – blev väl mottagen fick en dyr meny och sen ville ingen ta beställningen. Väntade en stund, gick sedan på toaletten man inte visste när man kunde hitta en sådan och det var huvudsakliga anledningen att jag inte ville sätta mig var som helst då det är sjukt tråkigt att få runt kissnödig. Men ingen verkade fortfarande bry sig så jag tog jackan och struntade i den dåliga service restaurangen. Valde istället ett bagelställe som jag precis gått förbi. Beställde bagel med Philadelphia och lax (åh som jag har saknat det från Potsdam – The baglery bästa fyllematen ever, och den var dessutom underbar när klockan inte var mitt i natten heller!) Tog sedan bagel och Arizona ice thé och begav mig i solen tillbaka till parken. Så härligt väder – blivit solbränd i ansiktet. Satte mig ner på skinnjackan i parken, kollade killen som jonglerade med alldeles för många bollar och käkade bagel, drack isté och käkade upp choklad och kokoskakan som jag sparade från flyget (väl förpackad!). 

   Efter 500 bagels säger påsen – tur jag bara åt en :)

  Minnen från USA!

Traskade sedan med ömma fötter vidare mot L’arc de Triumph och sen Eiffeltornet. 

  
Satt mig lite i parken vid effieltornet och vilade fötterna (vi pratar ändå hyfsat långa distanser mellan sevärdheterna) vandrade sedan vidare mot Louvren, tig ytterligare en paus i en park och köpte en efterlängtad kopp kaffe, en crêpe avec sucre et citron och lite vatten som avnjöts i ytterligare en park. 

  
Sedan blev det foton på Louvren och vandring vidare ”hemåt”. Totalt idag har jag gått över två mil! Bra jobbat får jag väl säga! Nästan alla sevärdheter på en dag – tillfots! Avslutade vandrandet med att köpa lite jordgubbar och rosévin.

   

 Sen gå hem och duscha och vila lite – för att efter det bege mig över gatan till Hippopotamus som närmast kan beskrivas som en fräschare variant av Jensens och avnjöt en hamburgare med pommes och en Mojito. Så gott efter dagens promenader!

Nu är jag tillbaka på hotellet, ska lägga mig och sova för att gå upp skapligt imorgon, käka lite överprisad men god frukost (orkar inte leta!) sedan gå ner mot Notre Dame och Centre Pompidou. Missade också helt den delen av Champs élysée  där alla affärer ligger, samt shoppingdistrikten över lag, så blir nog en hel del promenad imorgon med för att sedan avsluta en förhoppningsvis solig dag med att ta flyget hem till Sverige!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.