Vuxenpoäng – parmiddag

1 april, 2016

Idag har jag och Daniel plockat hem ett gäng vuxenpoäng när vi varit på parmiddag, med Mathilda och Eric. Dagens restaurang blev favoriten Brasseri Elverket. Lagom enkelt, lagom fancy. Precis perfekt för en fredagkväll med vänner.

Vi kom som vanligt symboliskt några minuter sent. Har en tendens att vilja gå till saker och ting istället för att ta tunnelbanan, och tar det längre tid än att man trott så är det oftast svårt att ändra sig när man väl börjat gå mellan en station och en annan. Så även denna gång.

Väl framme tittade vi igenom meny och bestämde att vi skulle fredagslyxa med två rätters. Jag och Eric lyxade med Escargot (sniglar) till förrätt. Jag vet att meningarna är delade om denna rätt, men det smakar så gott med massor av vitlök, dock kanske lite väl fett med massa olja som de mer eller mindre badar i – typ som frästa räkor när man käkar tapas. Men gott är det och finns sällan.

Escargot - parmiddag

Escargot

De som inte delade vår uppfattning av att sniglar är gott beställde in Löjrom och Köttbricka. Inte helt fel det heller måste jag ju erkänna!

Löjrom - parmiddag

Löjrom

Köttbricka - parmiddag

Köttbricka

Sen kunde jag inte hålla mig från att beställa in min favoriträtt Moules Frites! Körde stenhårt på franskt idag. Mums mums! (Daniels burgare, och Mathildas köttbullar skymtar i bakgrunden – Eric körde vidare på samma spår som jag med Moules.)

Moules frites - parmiddag

Moules Frites

En mycket mycket trevlig kväll med parmiddag. Det händer allt för sällan. Så skönt att bara ses en kväll. Lyxa med restaurangmat, ett glas cava och ett glas vitt vin för mig, men framför allt ett väldigt gott sällskap. Jag mår bra i själen av att få hänga med nära vänner ibland! Tänka att ni varit med så länge och vad vi upplevt ihop.

Nu ska jag njuta av en härlig helg! So long!

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.