Veckans Yey och Nästa Hey – spontanfredag och föreläsning

4 november, 2018

Veckans Yey – spontanfredag

I fredags var det dags för vinterdäck på bilen. Jag var även och besökte Bergendal i Sollentuna för att kolla upp miljön till en eventuell julfest där. Det var fint, modernt och historiskt nära stan, fast gömt i grönska och precis intill sjön. Sen for jag till kontoret i Kista. Svarade på dagens skörd av mail och fixade lite andra brådskande ärenden. Jag var också där för att hämta alla prylar som vi behövde till Transport och Logistik Mässan i Göteborg. (Där jag för övrigt befinner mig precis just nu.)

På kontoret ringde Daniel och undrade om vi skulle ses i stan och käka. Mätt efter en fin lunch på Bergendal var jag sådär sugen, men sa såklart ja för mysfaktorn. Daniel hade snöat in på att han ville gå på Friday’s, så så blev det.

Jag käkade en ceasarsallad och Daniel en riktigt stor burgare.

Sen föreslog Daniel att vi skulle pröva det nya stället med VAR-upplevelser. Jag var återigen skeptisk och tyckte det var dyrt för några få minuter. Men jag blev övertygad och mitt kontrollbehov tyckte väl trots allt att man ibland inte behöver planera allt (där av skeptisen från början så klart!)

Men återigen var det väl värt det. Vi körde rymdäventyret Saturnus ringar. Med VR-googles framför ögonen och en smidig dator ryggsäck på ryggen. Fick vi hänga med Astrid ut på äventyr. Vi kunde se varandra, prata med varandra, använda händerna för att kontrollera spelet – utan några mer handkontroll. Riktigt coolt. Själva poängen var mer att uppleva VR än att spelet hade något riktigt syfte. Men höjd uppfattningen var grym och jag och Daniel var eniga om att VR inom några år kommer vara såå coolt. Det är i sin linda och det är verklig, verkligen på G!

Nästa Hey – Föreläsning

Den här veckan är fullbokad och flackande runt omkring. Tyvärr verkar jag nu flacka bort tre jujutsu träningar på rad, såhär lägligt innan graderingen. Inget jag är så glad för!

Men däremot ser jag fram emot Tisdagen den här veckan. Då ska jag och Camilla vara med på Johannes Hansens open session. Det tror jag kan bli riktigt coolt. Johannes Hansen är en känd mental rådgivare, som med en extremt ärlig approach coachat många framgångsrika personer. Open session handlar om att några får dela med sig av sina utmaningar och han live bryter ner hur de tänker och hjälper de förstå hur de ska ta nästa steg. Kanske låter lite flummigt, men hans avsnitt i Framgångspodden var verkligen coolt och jag ser fram emot att lyssna. (Och verkligen undvika att själv behöva säga något!)

Övrigt i veckan så blir det tur och retur Göteborg. Möten i Stockholm, show, födelsedagsmiddag och sen farsdag/namnsdagsfriande på söndag. Fyll fart framåt in i November alltså!

Och just det. Halloween är över så nu är det officiellt okej att dra igång julpysslandet!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.