Många mil i bil och Mellanlandning

12 juli, 2015

Dagen har inte varit så händelserik. Gick upp vid 09.30 och packade ihop alla grejer i stugan för att göra oss redo för hemfärd. Käkade lite frukost på det som fanns kvar i kylen – färska jordgubbar med den yoghurten som fanns kvar, kaffe och en bit polarbröd med räkost. Inte fy skam för rester.

Sen var det dags att städa ut huset – jag dammsög och torkade golv och Daniel fixade badrummet och sängen. Bra samarbetar och gick rätt fort. 

Sen passade jag på att gosa hej då med Zammy som var lite deprimerad att alla skulle åka hem. Sötnosen kom  och satte sig iknät på mig igår när jag kelade med honom på golvet. Varför ska jag vara allergisk för? Sjukt onödigt! Men om jag kelar lite med hunden och tvättar händerna direkt efter går det ganska bra. Ser även till att smörja in dem ordentligt – har märkt att jag blir känsligare i huden när jag klappar honom också. Fick ju första problemet med eksem på händerna när jag klappade Conrad (en annan hund) en del förut och hade ringar. Så fick jag blåsor av en rikg som jag alltid haft innan, i flera år. Så nu körde jag en vecka utan ringar och var noga med att tvätta händerna och smörja in dom. Samt att Zammy inte får vara i vår stuga och sen lite allergitabletter på det. Då fungerar det. Som sagt – sjukt onödigt med allergi!

  
Sen var det dags att åka hemåt. Ett snabbt stopp på Rosas i Löttorp för inhandling av fina korvar – Daniel köpte ost- och chili grillare och jag köpte viltkorv och lammkorv att ta med ut till landet. Sen rullade vi mot Stockholm igen. Tyvärr tillsammans med halva Öland så redan innan Borgholm fastnade vi i bilkö. Så där tappade vi nog 20-30 minuter. Därför var det redan när vi kom till Kalmar dags för lunch och vi valde den magra varianten Mc Donalds – 800kcal Big Mac och Co senare rullade vi vidare. Sen rullade det på rätt bra – fram till 1.1 mil innan Söderköping där det tog tvärstopp!  

Så där stod vi i bilkö i en timme. Söderköping + rödljus + broöppning + söndag + sommar + semestertrafik är en suuuuuperdålig combo.

 
Så vi köade – och jag hade tråkigt och fulade mig i bilen ;)

  
1h senare och lite övervägande senare bestämde vi oss för att utnyttja ännu ett Donken erbjudande och tog varsin Mc Flurry (marängswiss) och jag tog en kaffe. Vi har alltså utnyttjat sommarens mc donaldskvot (och typ månadens kcal intag ;)  men gott var det! 

Väl hemma rensade vi snabbt ur väskorna, kläder med ”spår av Zammy hår” åkte i tvätten och jag satte igång  projekt mellanlandning vad gällde tvätt och packa om. Kvällen fick bjuda på lite grillad kyckling med broccoli och en promenad runt kvarteret för min del. Nya FitBiten är bra på semstern, trots hela dagen i bilen fick jag nu i alla fall ihop mina 10 000 steg och kunde åtminstone få lite bättre samvete över dagen. 

Kvällspromenad 

 Nu hoppas jag tvätten är klar alldeles snart så jag får sova – innan jag får fortsätta min semester själv ute i sommarstugan med mamma imorgon. Daniel ska jobba i flera veckor nu och pappa jobbar i alla fall några dagar till. Så det blir mor och dotter målardagar på landet!

To be continued!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.