Lammwok och julmarknad

7 november, 2015

Idag har jag träffat Tomten! Nu är julen på intåg. Första julmarknaden avklarades idag tillsammans med föräldrarna. På Julita Gård utan för Eskilstuna. Vi var inte ensamma om att vara där direkt. Väldigt mycket folk och hyfsat mycket hantverkare/knallar. Brukar sällan handla speciellt mycket på julmarknader, det handlar mer om spänningen, juldofter och kanske en och annan inhandlad sötsak. Men vissa hade verkligen storhandlat där. Själv införskaffade jag honung med punsch-smak och med citronsmak. Mamma köpte några pepparkakor och en flaska svagdricka. Mer blev det inte. Men å andra sidan har jag plan att besöka Taxinge-julmarknad om några veckor och tänkte inhandla en marsipangris då (standard till julen, men de blir hårda rätt fort) och kanske några fudge (i alla fall om Daniel får bestämma!). Men det var ju nyss Halloween så hittade en ”julpumpa” med :)

Julmarknad

Julmarknad på Julita Gård

Sen åkte vi hem, stannade till på Konditori Alexandra i Fröslunda och inhandlade lite fika, för idag har vi firat både mammas namnsdag och farsdag för pappa. Så då blev det att lyxa till med vaniljbulle och kaffe. Mamma fick en bok ”Rosie effekten”,  och ett mobilfodral från JohannaN – hon blev väldigt nöjd med båda! Pappa fick schampo och balsam från Kevin Murphy, han blev också nöjd. Så det var ju bra.

Sen hjälptes mamma och jag åt med Lammwok till kvällsmat – blev supergott!

Lammwok

Lammwok med shitakesvamp

Sen tog jag och mamma en promenad runt Eskilstuna. Nu är jag och Daniel tillbaka i Stockholm, och det blir star wars, näst äldsta filmen idag. Wish me luck!

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.