Blåbärsfläckar och Mac-beslutsångest

8 augusti, 2015

Sovmorgon. Denna underbara företeelse som man liksom inte kan få för mycket av! Vi gick och la oss vid 24 igår. Vi hade egentligen tänkt se en film, men var liksom för trötta för att alls orka. Så jag satt och googlade nya datorer. Blev inte så mycket klokare på det. Daniel somnade i mitt knä och vid 24 bestämde vi oss för att sova. 11 timmar senare gick jag upp – fortfarande vråltrött. Och det där med att ”sova för länge” hur kan det vara att jag ”sover för länge” om jag inte vaknar innan dess och är pigg?

Angående datorer, Mac är ju ett faktum. PC har liksom Android fått sitt försök hos mig och jag är inte positiv till någon av dem – speciellt inte Android på Samsung i alla fall. (Måste dock ge att PC+windows har blivit bättre även om det fortfarande inte lirar lika smärtfritt som Mac+OS. Fördelen skulle väl vara att PC inte är lika mycket ”storebror ser dig” som Mac- men har man PC så har man Google till allt och då är det ju kört ändå ;) Vad gäller Mac så vill/behöver jag alltså en ny dator som inte laggar så mycket som min nuvarande. Och som kan köra Bilder så jag slipper hålla på att tanka från iCloud när jag skriver bloggen. Då är det MacBook (design), MacBook Pro (prestanda) eller MacBook Air (lite av varje). Problemet är att jag inte riktigt vet vad jag vill ha. Rent utseende mässigt helt klart en MacBook för de är superläckra – men är de verkligen typ 18 000kr läckra? Dessutom är de jämförbara med den senaste iPaden. Som man får hem för ett betydligt mer humant pris och kan köpa till ett Logitech tangentbord och fortfarande inte vara i närheten av de pengarna. Annars är det MacBook Pro 13 tum som kan vara intressant. Betydligt bättre processor
och grafikkort, här kan jag köra Photoshop och verkligen arbeta med dator – men kommer jag göra det? Men grejen är väl att man ”vill kunna” eller hur? Så för typ 15 000 – beroende på minne. Får jag alltså en betydligt bättre dator. Men man får göra avkall på mobiliteten och designen, men det är ju fortfarande Apple så det är ju fortfarande riktigt läckert. Mitt emellan har vi MacBook Air – billigare, mitt emellan rent prestanda mässigt och mobilitetsmässigt. Men också utan Retina skärm med Wide Screen istället. En dator som känns som att den har haft några år på nacken, som frankly inte ser så fräsch ut längre i jämförelse med MacBooken. Men som är lite utav allt, med en billigare prislapp – runt 12 000 för 13” men den kommer troligen fasas ut när Apple väl får ner priset på MacBooken och lyckas trycka in lite mer kräm i den. Och sen är det ju det att min iPad också gett upp så jag behöver egentligen en ny sådan också. Då skulle ju en MacBook kunna ersätta både min gamla MacBook (Aluminium från 2008,som ju varit med i 7 år uppenbarligen, bra kämpat – valuta för pengarna verkligen! ) och min iPad och då skulle man ju kunna ”räkna hem det” med lite positivt tänkande. Då är ju MacBooken så pass mobil att man kan använda den som padda med – men frågan är ju om man vill det? Daniel sa att när de säljer padda vs dator så brukar de förklara det som att surfplattor är till för att konsumera information och datorer för att skapa information. Det enligt mig är en väldigt ”spot on” beskrivning och således vill man (alltså jag) ju ha både och. Och då känns verkligen inte en MacBook helt optimalt då det i princip är en iPad med tangentbord, i snyggt chassi + 10 000kr. Nja. En MacBook Pro 13” med retina skärm känns ju allmänt som den bästa lösningen… Det var ju bara det att då behöver jag en ny padda med – hm…
Bilder lånade från Apple:

macbook

 

 

MacBook Air

macbook air

MacBook Pro

macbook pro

Jaja, utöver mina funderingar kring datorer så åt jag bananpannkakor till frukost. Det var väldigt länge sen och var riktigt gott. Men alltså – 1 banan och 2 ägg + lite bär, vem blir mätt på det en lördags morgon/lunch. Inte jag i alla fall. Så toppade med lite kvarg med diverse bär och frukt. Sen slappade jag framför köksbordet med en hel kanna pressokaffe och Facebook nördade bilder från semestern och läste nya Elle som jag köpte igår, medans Danne nördade GTA Online med sina kompisar. Mycket soft morgon!

IMG_1829

 

Sen passade vi (alltså jag) på att ber lite mackor och plocka fram några bullar och sen gav vi oss ut på promenad/blåbärsplockning/picknick i skogen. Vi plockade två liter blåbär. Ut i skogen med er om ni gillar blåbär, finns hur mycket som helst. Men nog inte så länge till för vi hittade bara massa stora blåbär men inga små omogna. Sen körde vi picknick på en bergsnkalle i en glänta. Daniel flög Quadrocopter (även in i en tall och tappade bort en propeller) och gick promenad runt sjön. Mysig eftermiddag!

IMG_1837

IMG_1839

IMG_1843

 

 

Sen kom vi hem (You’re kidding!! ;) och jag fixade burgare och majskolvar medans Daniel fixade potatis och morötter i ugn. Grillat med ugnsbakade grönsaker och grillade majskolvar och en Black Isle Organic Goldeneye Pale Ale (smidigt kort namn hörni!). Mycket gott! Allting intog i kvällssolen på balkongen! Mys!

IMG_1844

IMG_1845

Nu blir det strax film och lite black bean brownie kladdkaka från frysen. Men först ska jag hänga tvätten. Alltså jeansen med blåbärsfläckar. Vi hoppas att de gått bort, tackar Lovisa för min gamla födelsedagspresent (ingen peak alls) som nu kom till nytta. Håll tummarna för att fläckarna är borta!

IMG_1842

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.