Veckans Yey och Veckans Nay – Salesforce Admin och Att vara bäst på allt

20 augusti, 2017

Sunday peeps!

Dags för veckans yey och veckans Nay – let’s get to it!

Veckans Yey – Salesforce Admin

Den här veckan var som sagt första tillbaka från semestern. Men jag har inte varit en endast minut på kontoret. Jag har visserligen löst lite akuta saker, och svarat på mail, men inte varit fysiskt på plats. Nope. För jag har hängt i Kista på Salesforce Admin utbildning hela veckan. Närmare bestämt på Arrow i Kista.

Som Daniel uttryckte det – man har ett ganska avancerat program om man först säljer mjukvaran och sen säljer utbildningen att kunna använda den. Och ja – det stämmer. Det du inte kan göra i Salesforce går typ inte att göra. (Nåväl – du kan göra mycket i alla fall). Det är ju dessutom en briljant affärsidé att lyckas sälja både SaaS (software as a service) och utbildning.

För att vara ärlig så är faktiskt användarinterfacet väldigt enkelt att använda. Men den kursen jag gick, som fokuserar på Admin-delen av en Salesforce-instans, den är betydligt mer komplex.

Många hade nog suckat om det hade fått sitta igenom +500 powerpoint slides / 40 timmar med inställningar för systemet. Själv tyckte jag det var riktigt roligt.

Det blir en utmaning att få all info att stanna kvar i huvudet. Men veckans yey blir alltså Salesforce Admin utbildning – då den trots allt tog upp större delen av veckan!

Däremot ska jag ju inte sticka under stolen att det gick åt ett antal kaffekoppar längs vägen!

Coffe overload

Coffe overload

Veckans Nay – Att vara bäst på allt

Visst är det jobbigt när man är bäst på allt?
Okej – jag lovar jag har inte blivit totalt världsfrånvänd. Låt oss utveckla rubriken lite istället:

Visst är det jobbigt när man vill vara bäst på allt?
Svar: Ja!

Jag skulle inte beskriva mig själv som en tävlingsmänniska. Går inte över lik för att vinna. Eller deppar ihop totalt om någon annan tar hem segern. Vad jag däremot gör är att starkt ogilla att inte vara bäst. Typ direkt.

Så vad gör man om man vill vara bäst? Man övar – brutalt mycket och blir bäst! Ja… det kan man tro. Men för mig har det snarare varit så att jag förväntar mig att kunna saker redan från början. Logiskt – inte det minsta. Men mitt Keyboardspelande under hela skolgången är ett toppen exempel. Jag spelade keyboard i massor av år. Men jag är fortfarande rätt kass på det. För jag övade inte alls mycket. Tyckte att om jag inte kan det direkt så känns det meningslös.

Några saker som jag nyligen kopplat till detta. Oviljan att spela frågesport med nya människor. Någonstans tror jag att folk förväntar sig att jag ska kunna alla svaren på TP-korten, medans jag i verkligheten kanske inte får ett enda rätt på kortet. Att vara bäst från början, igen…

Eller som att borde ägna tid åt att spela kubb för att bli bra. Men då jag istället i princip slutat spela för att jag inte är bra. Totalt ologiskt. Men jag vill ju bara vara bäst från början.

Så veckans nay går till den där dumma vanan att alltid vilja vara bäst. Ibland behövs det liksom inte. Jag tänker inte satsa på en karriär som professionell kubbspelare – jag behöver inte vara bäst!

Men man kan alltid lossas vara superhjälte

Men man kan alltid lossas vara superhjälte

2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.