Veckans Yey och Nästa Hey – Kräftskiva och Sommarens sista suck

26 augusti, 2018

Veckans Yey – Kräftskiva

Att spendera ett dygn i sommarstugan fyller på energidepåerna. Att dessutom få göra det med familjen och bästa Camilla blev en perfekt lördag. Kräftskiva på fyra var trevligt. Vi sörplade rester från 30-årsfestens bag-in-boxar med diverse viner och käkade utmärkta, nyfiskade hjälmarkräftor. Mamma och pappa och deras kompisar hade varit ute och fiskat kräftor i mitten av veckan. Nykokta och med något dygn i lag – var de så färskt det kunde bli.

Veckans Yey och Nästa Hey - Kräftskiva och Sommarens sista suck

Sommaren passade också på att göra sitt bästa. Vi passerade genom några droppar regn när vi åkte ut till landet. Men sen sprack det upp och solen kom fram. Efter att ha fått käka lite snabb lunch när vi kom fram, tog jag och Camilla en promenad. Bad verkade för kallt. Mamma hade sagt att det var 17 grader i vattnet. Men efter att ha gått en sväng och känt på vattnet vid klipporna på badstranden, var det ändå lite lockande. Det gäller ju att suga ut det sista ur sommaren. Så vi gick tillbaka till sommarstugan och hämtade badkläder och varsin kall öl och begav oss tillbaka till badstranden.

Veckans Yey och Nästa Hey - Kräftskiva och Sommarens sista suck

Det var lite kyligt om fötterna att komma i. Men ilandet försvann efter en liten stund. Jag trodde det skulle bli ett snabbt dopp, men väl i simmade jag ett varv runt flotten och väntade på Camillas tur att acklimatisera fötterna, innan jag gick upp. Det var nog varmare än 20 grader. Vi drack öl på klipporna i solskenet och förundrades över att det var sol, trots väggen av mörka moln åt alla andra håll. Mörkblåa och dramatiska. När solen väl försvann in bakom ett moln, blev det snabbt burrigare och gåshuden kom fram. Så vi gick hem och drack varmt kaffe och inväntade kvällens kräftskiva i tjockare tröja på bryggan.

Veckans Yey och Nästa Hey - Kräftskiva och Sommarens sista suck

Nästa Hey – Sommarens sista suck

Med sen semester känns det ändå som att det inte är så länge sedan det var högsommar. Augusti måste ändå få vara sommar. Men visst. Termometern visade 9 grader så här på söndagkvällen och ja, hösten är väl på annalkande. Men ett tag till får det faktiskt vara sommar!

Jag tänker att jag ska suga ur det sista ur sommaren. Ta tillvara sommarens sista suck. Simma i sjön. Springa i linne. Grilla på altanen. Kanske dricka rosé på balkongen. Jag ska verkligen njuta av att bo som vi gör. För det är sommaren som är den absoluta höjdpunkten här.

Jag fyller ju i slutet på September och då är det i princip alltid kallt och grått redan. Så faktum är att hur hårt jag än håller i sommarmånaderna, så är det inte många dagar med sommarvärme kvar nu. Hur ska du göra för att behålla sommarkänslan så länge du kan?

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.