Välkommen hösten

21 oktober, 2016

Sommaren sträckte sig länge i år, till och med tills vi kom hem från Tokyo. Men nu, eller ja till och med några veckor tillbaka, så måste vi nog ändå erkänna Välkommen hösten. 

Jag håller med Sophia om att man välkomnar hösten med en slags ambivalens. Jag njuter av att få sitta inne och läsa en bok utan att känna måstet att gå ut.  Samtidigt saknar jag att kunna ge mig ut att springa i dagsljus när jag kommer hem framåt kvällen. Höstens färger är så vackra, men man vet också att de bara tar några veckor innan alla löv och alla färger är borta i flera månader.

Körsbärsträden i Kungsträdgården i OktoberJust nu är det mest bara himla vackert. Kungsträdgården och körsbärsträden är ju inte så pjåkiga i Oktober heller!

Det är också rätt mysigt att mysa ner sig under en filt med en kopp thé och en fin svensk choklad. Bilden är från igår och théet är Norrskensthé inhandlat på favorit thé-butiken  i Smedjan i Luleå (Thé shoppen), mycket gott. Och mjölkchokladen är från Björn of Sweden och inhandlat på P&B Delikatesser, en choklad butik i Täby Centrum. Muggen är min favoritmugg som rymmer ungefär en halvliter och är från Paradisverkstaden på Öland.

Norrskensthé och mjölkchoklad från Björn of Sweden

Sen är ju hösten himla fin även bortsett från träden – som här! Utöver vattnet vid Liljeholmen. Vackra Stockholm

Vattnet vid liljeholmen

Men vi vet ju att dagarna som idag kommer. När det är grått, grått och mera grått, och kallt och rått också. För det är ju faktiskt November som är värst enligt mig. Då är det mörkt, rått, kallt och grått, och snön ser man ingenting av. I bästa/värsta fall blir det massa smutsigt slask bara. Nej tacka vet jag Norrländsk riktig vinter. Tyvärr är väl inte den heller speciellt bra i November.

Så vi får leva på mysiga timmar under filten, med en bok, framför en bra film, med halloweenfester, julklappslistor, stundande lucia-tåg, inhandling av julstjärnor och nära och kära. För som vanligt, det blir vad du gör det till!

Nu fredagsmyser vi in hösten ordentligt tycker jag! So long!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.