Jobba och baka

15 maj, 2015

Idag var ledig klämdag, eller så var det åtminstone tänkt. Men, när jobbet lägger sig på hög är det bara att bita i det sura äpple och göra lite nytta. Så efter sovmorgon började jag trots det med att vakna på fel sida. Ni vet känslan när man helst skulle vilja gå tillbaka till sängen och gömma sig för att allt känns rätt meningslöst – underbart att börja morgonen så. Daniel stack till skolan och jag satte mig i soffan med en Riskaka och ett glas vatten och väntade på inspiration att göra frukost medans jag surfade lite på mobilen. Sen plockade jag i alla fall fram jobbgrejer och satte rågflingegröt i micron. Sen blev det läsa några mail, göra en omvärldsanalys som jag började med för en stund sen – som äntligen blev klar efter några timmar. Samt leta fram ett Hotel i Paris på något vettigt ställe. Inte det lättaste då det var länge sedan jag var där (var för lite för att komma ihåg hur det såg ut)  hoppas det jag bokade tillslut blir bra. Åker till Paris på onsdag morgon  med jobbet – planet går för tidigt så blir en kul morgon… Och sen så hade jag tänkt åka hem torsdag kväll men det gick inte att få ihop med några vettiga flighter så då bestämde jag mig för att distansa på fredagen alternativt vara ledig beroende på hur schemat ser ut och sedan ta ett flyg hem lördag kväll. Känner inte för att vara hela helgen i Paris, så nu blir det två nätter och sen hem och sova med Daniel på lördag kväll! Kan bli skoj och lagom – är så tråkigt att gå ut och käka själv men torsdagkväll kommer jag från Lyon och fredags kan jag förhoppningsvis strosa runt ute om det är fint väder och köpa med mig något att äta på en bänk eller en park eller så. Blev hotell i 2:a området (arr..nånting) Hoppas det blir bra! Vid 16.30 tiden hade jag hunnit färdigt med endel saker, var hungrig och kände mig allmänt förstörd så jag gav upp. Gjorde en omellet, duschade och konstaterade att jag typ kände mig sjuk och att det inte skulle bli någon träning. Sen kom Daniel hem och gick till gymmet. Jag började göra lite köttfärssås och spagetti till kvällsmat (med grön bönpasta) som vi åt när han kom hem. 

  
Efter det kände jag mig bättre och det blev även en sats med grahamsbullar som precis blev klara! Kitchenaiden tyckte dock att skållatgrahamsmjöl var lite tunghanterat och 10dl vanligt mjöl på det var lite att ta i. Så vågade inte köra med den så blev att knåda för hand, sjukt tung deg! Men resultatet blev bra och med gröna saftiga russin.

  
  
Nu serverade med lite messmör! Dessa är upplaga nummer 2 av de här bullarna – är riktigt goda. Knaprig yta och saftiga inuti!

Hoppas på bättre väder och bättre humör imorgon!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.