Huset goes tech – nytt köks gear

14 oktober, 2016

När vi snackar tech är det okej att snacka lite mer svengelska än vanligt (vilket ju i mitt vokabulär ändå är en large amoubt!) 

Vårt hus är från 2007, i husmått mätt ganska nytt, i vitvaror och hushållsgear mätt riktigt gammalt. Vilket vi också märkte när vi flyttade in! Induktionshällen (av något extremt unknown brand) funkade ibland, oftast inte och bara hälften av plattorna, resten blinkade error och vägrade starta. Diskmaskinen, en begagnad Miele verkade det som efter mycket undersökning (mäklaren – no comments needed men så dålig och oproffsig) fungerade inte redan från början. Säljarna hävdade att den funkade när de flyttade vi hävdar att den var trasig. Ord står mot ord, en hopplös mäklare, och ett försäkringsbolag som vill ha kvitton som inte finns. Lite tjatande, frågande och försök till lösningar gjordes innan vi insåg att behovet av en fungerande diskmaskin och slippa tjata var större än att tala om för mäklaren att hon är…well… ja… ni fattar.

Så, i alla fall! Nu är ny häll och ny diskmaskin installerad. Två stycken Bosch maskiner som förhoppningsvis är en bra investering. Vi valde bra grejer till ett vettigt pris utan de allra flashigaste funktionerna som kostar tusentalskronor extra, men med lite sweets. 

En sån liten tekniknördig feature som diskmaskinen har och som gör mig lite lätt lyrisk även om jag bara konfat den ännu. Nämligen Wi-Fi med remote start. Jippi.

(Någonstans när jag skrev den där meningen insåg jag hur teknik/pryl-nördig jag är och varför jag blev ingenjör!) 

Här har ni vår high-trevligt diskmaskin med Wi-Fi och Zeolite-torkning (typ – torrt innebär faktiskt torrt)

Diskmaskin rostfri Bosch
Och här vår feta induktionshäll med en comboplatta, helt enkelt att man kan göra två plattor till en. Inte jätte high-tech men praktiskt vid stora kokkärl (heja söndagssteken och linsgrytan!)


Over and out!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.