Grön mat i Åre

15 januari, 2017

Polarbröd, pizza och chipspåsar brukar ju ofta kopplas samman med fjällsemester. Men inte när den görs på Holiday Club i Åre. Här har man satsat hårt på det gröna konceptet. Vi har käkat i princip alla måltider på restaurang Grow på hotellet.

Grön mat i Åre - Toast

Hotellet vill fokusera på ett hälsosamt liv där mat så klart är en viktig del. Jag tyckte det belystes väldigt tydligt när jag pratade med en gubbe vid lunchbuffén. Han inspekterade nämligen maten och tyckte att oj oj oj vad nyttigt det här var med en konfunderad min. Han hade nog väntat sig pyttipanna eller något mer husmanskostigt. Så som det brukar vara i fjällen.

Men på Grow har man fokus på grönsakerna. Där är köttet ett tillbehör, och behöver inte ätas för att få en god måltid. Rätterna som serveras på kvällen har också en väldigt liten del kött oavsett vad man beställer.

Grön mat i Åre - med lite fisk
Om du tänker på sallader och kaninmat när någon säger vegetariskt så är Grow ett bra ställe att utmana de tankarna. Jag – som trots allt måste ses som en inbiten köttätare, har varit väldigt nöjd med maten. Vissa saker kanske jag inte tyckte var så mättande, men i de allra flesta fall fanns det tillagade tillbehör så som potatis, röror, ris, linser och liknande som mättade fint.

Grön mat i Åre - pollenta

Det härliga med konceptet var att det är mycket plockmat. Och alla älskar ju plockmat – eller hur! Så till alla de här rätterna ovan så serverades en massa skålar med hummus, bönor, polenta, tomater, grillade rotfrukter och mycket mycket mer. Inte alls som grönsaker utan tillagade som vilka andra rätter som helst. Grönkålssalsan var en favorit – såklart! Grönkål – 2016 års nya favorit, den tar jag med mig in till 2017.

Men sen så måste man ju lyxa till det med efterrätt också. Chokladkaka med rårörda lingon, flarn av havre och gräddfil. Intressant och väldigt god kombination.

Grön mat i Åre - chokladkaka

Så om ni är i Åre, tycker jag ni ska passa på att käka åtminstone något mål på Grow det är en schysst miljö med schysst mat!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.