14252 och träningsgrejer

1 juli, 2015

Alltså bra grejer gör ju allting lite roligare. Jag erkänner jag är verkligen en riktig prylnörd! Man skriver bättre blogg med en bra dator, iPad och mobil, man löper bättre i Asics, man gör lite bättre ifrån sig i kavaj (det hävdade ju till och med Metro här om dagen, när något universitet hade gjort någon undersökning om hur kläder påverkade prestation) och livet blir allmänt bättre med rätt gear.

Så jag shoppade lite här om dagen:  

Nytt linne – kan ju vara trevligt att ha några fler att byta emellan och det var 50% på rean – perfekt för träningskläder tycker jag. Behöver liksom inte vara sista modet när jag ska svettas ner det.

En sportBH från Stay in Place, har ju letat sönder efter bra sportbhar, denna var okej, blev C-D i small och tror egentligen att jag skulle ha en som är i medium. Men nu trycker den boobsen på plats ordentligt så jag tror det kan bli bra. Även den för 50% så värt att pröva!

En Foam roller – enligt Jonas som jag tränat med så är det skiten för att få musklerna att inte vara så stela. Med tanke på hur stel jag är är alla medel välkomna. Så det är till att träna med den nu. Kanske ta med på semestern? Fanns massa olika hårdheter på Casall, denna var den hårdaste men tänkte att thaiboxningsmuskler nog kunde behöva det!

  
Och sen till det bästa – en FitBit Charge HR. Alltså ett träningsarmband med pulsmätare på bara armen, ingen cheststrap vilket jag avskyr! Denna fungerar genom två gröna led-lampor som lyser ner i armen och mäter blodflödet. (Antar mängden reflekterande ljus på något vänster). Jag har tidigare tittat på Polar etc. men eftersom jag alltid springer med mobilen finns det ingen anledning att ha massa extra funktioner och GPS. Det jag vill kunna veta när jag springer är ju pul, och detta är fullt tillräckligt! Sen finns det en värre variant (surge) för träning, men med mina små handleder får Charge HR räcka, dessutom var recensionerna att surge inte var värd det extra pristillägget och det stämmer nog. So far so good och idag har jag hittils gått 14252 steg!

  
Klockan behöver bara laddas var 5e dag ungefär, det är skönt. Och det är bra med feedback på hur man rör sig. Det enda tråkiga är ju att man inte kan köra den på thaiboxningen då den skulle halvt slå ihjäl någon.

Såg förresten denna bild på facebook idag –  tack för lånet – den är rätt klockren och skulle förklara varför jag pysslar med de sporter jag gör, jag vill ju bara vara lite tuff!

  

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.