14 Februari Alla Hjärtans Dag – eller en vanlig tisdag

13 februari, 2017

Alla hjärtans dag! Det kommersiella jippot eller bara ett tillfälle för alla gnällspikar att gnälla lite mer? Åsikterna är delade, helt klart. Mina med om jag ska vara ärlig. För motståndarna som säger att man ska visa att man tycker om varandra varje dag på året har ju en poäng. Samtidigt så är ju jul ett tillfälle att umgås med nära och kära – som att man inte ska göra det resten av året?

Nja, så konsekventa i gnällandet är det väl inte. Den negativa skaran. Men å andra sidan tycker jag överflödet av överprisade rosor, fem miljarder geléhjärtan och söta specialsmycken kanske är lite att ta i. För med alla specialdagar – alla hjärtansdag, kladdkakansdag, black friday som blev black weekend, påsk, nationaldagar och hemvändardagar – hur ska vi någonsin hinna med vår vanliga tråkiga vardag? Eller är det bara jag som blivit gammal och inte hinner med?!

Jag tycker inte det kommersiella i Alla Hjärtans Dag är något att klaga över. Det är ju faktiskt ingen som tvingar oss att köpa någonting alls. Vill du ha ett hjärta till din älskling kan du ju faktiskt karva ut det i närmaste vattenmelon eller sockerkaka. Handlarna gör bara sin business. Det hade du också gjort om du drev företag. Vem skulle inte ta chansen liksom?

Sen är det klart att det är mysigt att ha en trevlig kväll med sitt hjärta sådär på en tisdagskväll. Om man har något. Så länge det inte är så upp hypat så att det känns dåligt för de som är ensamma så tycker jag det är okej. Men du kanske ska ge den där asken med gelé-hjärtan (eller sockerkakan!) till din bästa vän istället. Hen kanske behöver den mer än ditt hjärta? För Alla Hjärtans Dag borde inte förknippas så mycket med ”sweet hearts” som den borde förknippas med att visa andra att vi bryr oss.

Alla Hjärtans dag

Ska jag fira alla hjärtans dag då? Ja och nej. Jag har köpt presenter något år tidigare. Men i år tänker jag inte göra det. (I ärlighetens namn så har väl ”presentandet” härifrån varit rätt ensidigt. Då jag älskar presenter och Daniel mest verkar tycka att det är mentalt jobbigt att få saker (inte nödvändigtvis av mig) så är han också rätt dålig på att ge några – speciellt av typen ”spontana”.) Så i år får det blir lite mys istället för presenter, exakt hur har vi inte ens bestämt oss för. Vi låter morgondagen visa vad som faller oss i smaken. Kanske tränga oss in med några andra på någon restaurang, kanske handla hem något. En gemensam middag av något slag blir det i alla fall.

Du då? Ska du fira Alla Hjärtans Dag? All in? Inte alls? Med geléhjärtan och specialvin? Tell me! :)

Förra året var ungefär lika romantiskt och jag satsade på sparring och rödläpp.

0

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Reach Your Goal 14 februari, 2017 at 10:32

  Också lite tudelad till det hela. Vi har inget planerat, men kanske köper med oss en efterrätt efter besöket på gymmet. Vi brukar oftast bara lägga lite mer kärlek på maten och festa till med en efterrätt antingen lite chokladhjärtan eller något annat gott :) Glad alla hjärtans dag!

  • Reply Julia 14 februari, 2017 at 22:05

   Det låter väl alldeles utmärkt! Liksom göra det lite mindre vardag :) Glad alla hjärtans dag själv hoppas det blev en god efterrätt!

 • Reply Katta - Bucketlife 14 februari, 2017 at 20:18

  Jag brukar aldrig fira det faktiskt och just i år är det heller inte läge. Men jag skulle i så fall gärna göra ett litet vardagsäventyr, typ gå utomhus och göra en brasa och spåna på framtidsdrömmar och sånt. Dricka varm choklad och njuta av att inte behöva köa för bord :)
  Hoppas ni fick en mysig kväll!

 • Reply Julia 14 februari, 2017 at 22:07

  Det är ju en superbra idé! Om något vore det väl romantiskt att hänga lite i skogen vid en brasa och fundera på vad man ska göra tillsammans! Kanske får bli en vanlig tisdag bara för att det lät mysigt! Hoppas du hade en mysig Alla Hjärtans dag!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.